Најаве
 

мај 2017
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

 

Kemal_Gekic_program.jpg

 

 

 

 

Светски познати пијаниста свира Баха и Листа. Одважан, провокативан, узбудљив, сугестиван и поетичан, само су неке од речи које описују једног од највећих пијаниста данашњице, Кемала Гекића, чијем умећу аплаудира публика, као и критичари широм света. Његов смео приступ тону и форми обележио га је као најоригиналнијег и најиндивидуалнијег пијанисту. Сама снага његовог умећа изазива, провоцира и интригира.

 

„Гекић поседује харизматичну оштрицу генија“, R. Dyer, BostonGlobe

 

„Он је нешто попут генерала који је научио сва правила из књиге и стога је способан да их игнорише у време рата“, James Roos, MiamiHerald

„Његово свирање је трансцендентално исто колико и блештаво“, John Ardoin, DallasMorningNews

Извођењима широм света из свог огромног репертоара, у салама као што су Метрополитен арт спејс Токио, Национална филхармонија Варшаве, соло и са оркестрима као што су Лондонска краљевска филхармонија и Гевандхаус оркестар, Кемал Гекић представља фасцинантна, бескомпромисна и увек нова тумачења дела, изазивајући жесток ентузијазам публике.

Својим снимљеним делима, Гекић осваја признања у Европи, Америци и Јапану за проницљиве и оригиналне погледе на музику. Његове изванредне Росини-Лист транскрипције (Naxos) освојиле су The Rozette, ThePenguinGuide за музику, а његов снимак Листових Трансценденталних етида (JVC) и данас се сматра једним од најбољих снимака тог дела у историји. Снимак концерта Герника, америчког композитора Ф. Кауфмана, специјално написана за Кемала Гекића, освојила је Греми номинацију за 2015. годину.

Рођен је у Сплиту где је почео свој развојни пут са проф. Лоренцом Батурином. У класи проф. Јокутхона Михаиловића на Академији уметности у Новом Саду дипломирао је са највишом оценом икад датом за дипломски испит и одмах именован на одсеку за клавир на чијем је челу био до 1999. године. Исте године након чувеног наступа на Мајами пиано фестивалу, Кемал Гекић добија позицију ArtistinResidenceна Међународном универзитету Флориде у Мајамију, где и данас живи. Његова популарност у Јапану од 2003. године резултирала је и позицијом професора на најпрестижнијој музичкој академији Мусасино у Токију.

Музичко умеће Кемала Гекића превазилази географске границе земаља и континената и није необично да га поклоници његове музике следе на свим концертима широм света.

 

Програм концерта у Коларчевој задужбини:

Liszt: Harmonies du soir

Bach: Prelude and fugue C-sharp minor WTK  book 1

Liszt: Chasse neige

Bach: Prelude and fugue B-flat major WTK book 1

Liszt: Feux follets

Bach: Prelude and fugue G-minor WTK book 2

Liszt: Wilde Jagd

Пауза

Bach: Prelude and fugue E-flat major WTK book 1

Liszt: La Ricordanza

Bach: Prelude and fugue C-minor WTK  book 1

Liszt: Preludio

Bach: Prelude and fugue E-minor WTK book 2

Liszt: Etude A minor

Bach: Prelude and fugue D-major WTK book 1

Liszt: Mazeppa

Организатор Метрополис

metropolis.png

Цена улазница 1000, 1200 и 1500 дин.