Најаве
 

април 2017
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

23.4. sajt 1

 

Светлана Вранић, сопран, је магистар уметности, професор соло певања у Музичкој школи “Коста Манојловић” у Београду. Многи њени ученици су добитници награда на домаћим и интернационалним такмичењима и изабрали су исту професију. Студирала је Теоретски одсек и Соло певање (класи проф. Александре Ивановић, мецосопран) на ФМУ у Београду. Још од студија је наступала концертно у земљи и иностранству, снимала за радио и телевизију.
Од 1999. учествовала је у продукцијама:
- Опера и Театар Мадленијанум са диригентима: Рубен Силва (Д.Ћимароса - Il matrimonio segreto; В.А.Моцарт – Così fan tutte), Младен Јагушт (Б. Бритн - The Rape of Lucretia), Горјан Коруноски (К.Орф - Die Kluge), 
- Опера Народног позоришта: Имре Топлак (Г.Верди – Дон Карлос),
Награде:
- Најбоља извођења домаћих композитора ФМУ, више пута
- Најбоље извођење (цела представа) у оквиру БЕМУС-а (Б. Бритн The Rape of Lucretia) 1999.
- Из фонда Бисерка Цвејић за главне улоге (Il matrimonio segreto, The Rape of Lucretia) 1999.
- Јубиларна награда за дугогодишњи уметнички допринос развоју Опере и Театра Мадленијанум 2007.
- Годишње награде за изузетана постигнућа у уметничком и педагошком раду из фонда МШ “Коста Манојловић”, више пута

Svetla Vranic

*****

Ана Јовановић, дипломирала је на ФМУ, одсек соло-певање, у класи проф. Бисерке Цвејић а пост-дипломске студије је завршила код проф. Вере Виткаи - Ковач  на Академији уметности у Новом Саду. Осим бројних реситала које је одржала широм наше земље и у иностранству, наступила је са свим нашим значајнијим симфонијским и камерним саставима. Као солиста суделовала је у Међународној концертној сезони Европске радио дифузне уније (ЕБУ), Концертној серији ''Атина-Београд-Софија''као и на концертима у Грчкој, Русији, Холандији, Аустрији, Бугарској, Румунији, Италији, Македонији и Словенији са оркестрима: Симфонијски оркестар Грчког радија - ЕРТ и државни симфонијски оркестри Атине и Солуна, филхармоније Бургаса и Враца (Бугарска), Симфонијски оркестар РТВ Љубљана, Симфонијски оркестар Краснојарска (Русија), оркестар филхармоније Јаши ( Румунија / Брукнер и Верди Ревијем ),камерни оркестар Амстердама  ( Холандија ) и Симфонијски оркестар РТС ( Италија / Верди Реквијем). Међу диригентима са којима је певала треба поменути Антона Нанута  (Словенија), Микиса Теодоракиса, Алкиса Балтаса, Јоаниса Јоанидиса и Бајрона Фидетзиса (Грчка), Милена Начева и Ивана Табакова(Бугарска),Ивана Шпилера и Јурија Алијева (Русија), Франка Карачола (Италија),Владимира Крањчевића (Хрватска) као и наше Младена Јагушта, Ангела Шурева, Дејана Савића, Александра Павловића и др. Наступила је на више фестивала: БЕМУС, ''Мермер и звуци'', НИМУС, Југословенске хорске свечаности, НОМУС, Трибина музике у Опатији, Фестивал Преспес (Грчка), БЕЛЕФ, Бијеналекултуре земаља југоисточне Европе (КЈУБЕС) као и на концерту Мегарон мусикис у Солуну којим је отворен чувени ''Димитрија''фестивал. Као дугогодишњи солиста мешовитог хора РТС наступала је на бројним концертима у земљи и у иностранству. Снимала је за ЈРТ, РТС, РТНС, РТВ Приштина и грчку ЕРТ. Тренутно је стално запослена као проф. соло певања у музичкој школи ''Коста Манојловић''. Њени ученици и студенти су добитници великог броја награда на домаћим и међународним такмичењима. Многи од њих су на  студијама певања у иностранству.

Ana Jovanovic

****

Марко Живковић, тенор, рођен је 22. децембра 1988. године, и завршио је средњу музичку школу Коста Манојловић из Земуна, одсек соло певање, у класи проф. Ненада Ненића. Студент је Факултета Музичке Уметности, одсек соло певање, у класи проф. Николе Мијаиловића, као и мастер студија на Електротехничком Факултету у Београду. Учествовао је на разним такмичењима у региону, на којима је освојио многе награде: I награду на смотри младих певача у Аранђеловцу 2010. године, I награду на Републичком такмичењу 2013. и 2015. године, I награду на међународном такмичењу Петар Коњовић 2014. године и неколико других и трећих награда. Похађао је мастерклас Јасмине Трумбеташ, Давида Бижића и Ђорђа Нешића, Клаудије Виске, као и барокни мастерклас Предрага Госте и Маријане Мијановић. Члан је и солиста хора Вива Воx са којим је наступао у земљи и иностранству, укључујући и наступе у Генералној Скупштини УН-а у јануару 2013. године, као и у Дому Народа у Пекингу у новембру 2013. године. Наступао је и као солиста на концертима многих београдских хорова и ансамбала (АКУД Крсманац, АКУД Лола, барокни ансамбли Њу Тринити Барок, Београдски Барок и други). Професионално је ангажован у Опери и Театру Мадленианум у мјузиклима Ребека и Јадници, операма Љубавни напитак и Пајаци, а у оперети Бечка крв је дебитовао улогом Јозефа. Такође је био ангажован као хорски певач Народног Позоришта у Београду, а од 2014. године, и као солиста у представама Саломе Р. Штрауса, као и у Чаробној фрули В.А. Моцарта, као Тамино, 2015. године и као Касио у Вердијевом Отелу. У оквиру пројекта Опероса организације, наступио је у опери Cosi Fan Tutte В.А. Моцарта, као Ферандо, 2015 године. Наступио је два пута као солиста са Београдском филхармонијом, и то у оквиру Новогодишњег концерта у децембру 2012. године, као и на концерту Бизарте 2015. године у делу Оторино-а Респигија Краљица Сабе.

Marko Zivkovic

**** 

Ненад Ненић је рођен у Сремској Митровици. Средњу музичку школу-одсек соло певање дипломирао је у класи проф. Љубице Живковић у МШ"Јован Бандур" у Панчеву. Факултет музичке уметности дипломирао је у класи проф. Александре Ивановић, а последипломске студије уписао код проф. Катице Николић. Током студија је награђен наградом из фонда Александра Трифуновића. Стекао је диплому оперског студија београдске Опере, који су водили примадона Бисерка Цвејић и редитељ Борислав Поповић. Похађао је курсеве код Маестра римске Опере Карла Вентуре и енглеског сопрана Полин Тинзли. У Опери Народног позоришта у Београду је остварио улоге Папагена (Чаробна фрула), Дандинија (Пепељуга), Петера (Ивица и Марица) и Шонара (Боеми). У Опери и театру Мадленијанум остварио је улоге Гуљелма (Тако чине све), Краља и Човека са мазгом (Мудрица), Лутера, Креспела и Шлемила (Хофманове приче), Маркиза и Барона (Травијата), Шарплеса (Мадам Батерфлај), као и улоге Гаспара (Рита), Шарлоа и Бонифаса (Анжелик), Силвиа (Пајаци), Пер Гинта (Северна бајка) и кнеза Гинделбаха (Бечка крв). У истој кући је заједно са колегиницом Тањом Обреновић био ангажован као вокални педагог у операма за младе (Чаробна фрула, Љубавни напитак). Био је дугогодишњи сарадник и солиста Уметничког ансамбла Војске Југославије,као и хорова „Лола“ и „Абрашевић“ под диригентском палицом маестра Милована Панчића. Гостовао је на сценама региона, а 2006.године је са улогом Репортера у Љубичастој ватри остварио успешно гостовање на сцени Хауард Гилман Опере у Бруклину, Њујорк. Као солиста више пута је наступао изводећи музику композиторке Вере Миланковић у земљи и региону. Учествовао је и извођењу премијере опере "Петроград" композиторке Бранке Поповић. Бави се педагошким радом од 2006.год. у МШ“Коста Манојловић“ у Земуну. Ученици из његове класе су до сада освајали бројне награде на такмичењима у Србији и региону и уписали даље студије на Академијама у земљи и иностранству. До сада је учествовао у раду жирија на такмичењима певача у Београду ("Лазар Јовановић"), Новом Саду ("Вера Виткаи Ковач"), Панчеву ("Мита Топаловић") и Младеновцу ("Српска соло песма"). Редовни је члан жирија међународног интернет такмичења које организује Удружење педагога основних и средњих музичких школа.

Nenad Nenic 1

**** 

Мери Бојић Радојчић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Ради као самостални уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ у Београду.У досадашњој концертној каријери и учешћем на међународним пројектима сарађивала је и наступала са следећим уметницима: Орел Николе (Швајцарска – флаута), Кнут Сонстеволд (Шведска – фагот), Матиас Алин (Немачка – флаута), Станислав Аполин (Чешка – виолончело), Љубиша Јовановић (Србија – флаута), Леонид Пеисахов (Грузија – виолина), Винсен Лукас (Француска – флаута), Џули Коидин (САД – флаута), Дејан Гаврић (Немачка – флаута), Матеј Зупан (Словенија – флаута), Матјаж Дебељак (Словенија – пиколо флаута), Агустин Леон Ара (Шпанија – виолина), Ицеш Гергерљ (Мађарска – флаута), Сара Чанг (САД – виолина), Булент Евчил (Турска – флаута), Мишел Белаванс (Канада – флаута), Сара Лувион (Немачка-Француска – флаута), Мариа Кернер (Мађарска – флаута), Дарко Брлек (Словенија – кларинет), Масимо Мерчели (Италија – флаута)...Била је учесник на Међународним трибинама композитора, Београдском међународном Чело фесту, Манифестацији Будва град театар, Флаута Фесту у Београду. На Међународном такмичењу „Петар Коњовић" је више пута ангажована као официјелни пијаниста за најстарије категорије као и на 37. Међународном такмичењу музичке омладине, Београд 2007 (флаута) и 2012 (кларинет). Године 2011. и 2013. и 2015. је била официјелни сарадник на Међународном такмичењу „Антон Еберст" (флаута).

Meri Bojic Radojcic

**** 

Јасна Туцовић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у класи проф. Невене Поповић. Током студија је открила посебан афинитет за бављење камерном музиком, која ће постати основно поље њеног уметничког деловања. Камерну музику је најпре специјализирала у класи проф. Оливере Ђурђевић, а потом и докторирала из исте уметничке области на ФМУ.Усавршавала се на мајсторским курсевима Владимира Петровича Чинаева,Паула Гулде и Павела Нерсесјана. У току школовања освајала је награде на домаћим и међународним такмичењима као солиста и члан камерног ансамбла.У оквиру разноврсних камерних ансамбала Јасна Туцовић је сарађивала са неким од најистакнутијих уметника са ових простора. Наступала је на концертима широм Србије, у Црној Гори, Италији, Француској, Румунији, Аустрији и Швајцарској и учествовала на важним фестивалима у региону као што су БЕМУС, „Будва Град Театар“, „Мермер и звуци“, „Мокрањчеви дани“, као и на фестивалима савремене музике „Трибина композитора“ у Београду и „Controcanto у Риму. Један је од оснивача фестивала „Козарт“ у Александровцу жупском. Јасна Туцовић је ванредни професор на Катедри за камерну музику ФМУ.

jasna tucovic 1

Програм

Јоханес Брамс:

v     Љубавне песме (Liebeslieder)оп. 52– Валцери за клавир четвороручно и певаче ad libitum на стихове из Даумерове „Полидоре“

v     Валцери оп. 39 за клавир четвороручно

v    Нове љубавне песме (NeueLiebesliederоп. 65 - Валцери за четири гласа и клавир четвороручнона стихове из Даумерове „Полидоре“

  

Улаз слободан

Организатор: Центар за музику