Остали језици
 

август 2017
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

.أهلاً وسهلاً ومرحباً بكم

Арапски језик води порекло из породице семитских језика и сматра се најважнијим и најраспрострањенијим живим језиком из ове породице. Арапски језик је такође литургијски језик којим је написана света књига ислама Куран. Као такав, арапски језик је званични језик у више од двадесет држава и то: Мароко, Мауританија, Тунис, Алжир, Либија, Египат, Судан, Чад, Сомалија, Комори, Џибути, Палестина, Либан, Сирија, Јемен, Јордан, Саудијска Арабија, Ирак, Оман, Уједињени Арапски Емирати, Кувајт, Катар и Бахреин. Поред тога, он је један од шест званичних језика Уједињених нација.

Опис нивоа:

А1 (основни ниво - 18 двочаса, 36 часова) – савладавање арапског алфабета и изговора емфатичних арапских слова, као и учење основних фраза, састављање једноставних реченица. На крају основног нивоа, полазник је способан да чита и пише на арапском језику, као и да води основну конверзацију.   

А2 (почетни ниво – 24 двочаса, 48 часова) – савладавање основа арапске граматике, развијање комуникацијских вештина: читање, писање, слушање и конверзација на арапском језику, ширење вокабулара тако да је полазник на крају курса способан да се сналази у свакодневним ситуацијама.

Б1 – усавршавање комуникацијских вештина, надоградња арапске граматике, читање текстова о актуелним темама, састављање писама са одговарајућим граматичким структурама, састављање сложенијих реченица и надоградња тематике са претходног нивоа, способност разумевања конверзације локалног говорника до одређене мере и прављење разлике између говорног и формалног арапског језика.

Б2– овај курс обухвата сложенију тематику као и комплексније граматичке структуре.