Француски - специјализовани течајеви
 

август 2017
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over


Припреме се организују за нивое A1.1, A1, A2, B1, B2, C1 и C2 од почетка семестра до полагања испита.

ЗА КОГА И КАКО СЕ ДРЖЕ ПРИПРЕМЕ? 
Припреме се организују за полазнике који већ имају знање потребно за ниво за који полажу испит и желе подробније да се упознају са начином полагања испита, деловима испита и критеријумима оцењивања. Професор даје полазницима сва потребна обавештења као и писани материјал који ће им бити од користи и одговара на сва њихова питања у вези са испитом.
У другој фази припрема полазници раде неколико пробних испита поштујући временска ограничења. Неке делове испита полазници раде за домаћи задатак али се од њих захтева да се понашају као на испиту: да ураде задатак за одређено време, без употребе речника, граматика и приручника и без икакве помоћи са стране, као на испиту.
Детаљан програм рада биће израђен тек када професор буде упознао целу групу односно полазника индивидуалних часова, да би могао да прилагоди сваки сегмент часа реалним потребама дате групе односно индивидуалног полазника. То значи да би у једној групи могло више пажње да се посвети разумевању говора, уколико већина полазника има тешкоћа у савладавању те вештине, док би у другој могло више да се инсистира на усменом Delf diplomaизражавању, уколико професор процени да је то најпотребније полазницима.


КО ДРЖИ ПРИПРЕМЕ?
Припреме држе професори француског језика нашег Центра који су и лиценцирани испитивачи за испите DELF/DALF чији су нивои усклађени са Заједнички европски оквиром за језике (ЗЕО). Будући да се у нашем Центру и настава и испити организују такође у складу са ЗЕО, наши професори су веома искусни и добро познају начин рада који је врло ефикасан како за стицање знања тако и за стицање диплома.


ЗАШТО СУ КОРИСНЕ ОВАКВЕ ПРИПРЕМЕ? 
Oвакав тип припрема врло је користан из више разлога. Пре свега, многим кандидатима, а поготово млађима, биће први пут да уопште полажу испит или ће им то бити први испит из француског језика. Трема и стрес због испита биће знатно ублажени уколико то за њих не буде изненађење и непознаница. Осим тога, не могу сви да процене добро шта су у стању да ураде на пример за пола сата или колико је заморно радити два сата без престанка, колико и какве концентрације је потребно, колико времена им је потребно да препишу концепт или да хемијском оловком поново испишу све што су радили графитном оловком, колико времена треба да посвете размишљању, припреми плана текста, изради концепта и изради коначне верзије текста и сл. Након оваквих припрема полазници ће знати шта могу од себе да траже и очекују, а професор ће им својим сугестијама и саветима помоћи да савладају многе тешкоће не само у вези са испитом већ и у вези са учењем и коришћењем француског језика уопште. И најзад, неки полазници желе једноставно да провере да ли су спремни за испит нивоа који су пријавили, да се на неки начин тестирају, открију своје јаке и слабе тачке, што ће им омогућити да са више самопоуздања и опуштености, па самим тим и концентрације, полажу испит.