Актуелно
 

септембар 2017
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Архива

Ministarstvo kulture GRB ISPISI

Sekretarijat za kulturu grada beogradalogo

Logo Telekom Srbija full color-page-001

sava-logo

ERSTE BANK LOGO PLAVA POZADINA

tejk_over

КОЛАРАЦ „TAKE OVER“

Пројекат „TAKE OVER“ који за циљ има развој младе публике у институцијама и организацијама у пет европских градова, заснован је на концепту методологије  „од публике ка уредницима“. Такав систем је у овој, другој години рада на пројекту дао прве видљиве резултате који се огледају у оствареним новим програмским садржајима на Коларцу и посетиоцима који су поводом ових прогрма први пут посетили нашу установу. Поред тога, ови програми су резултат претходне менторске комуникације и подршке од стране уредника програма Коларчеве задужбине и представљају нове програмске иницијативе како у погледу теме, тако и у начину медијске промоције и комуникације са публиком.

Кроз различите врсте програма које су директно организовали члановиСавета младих Коларца-будући професионалци и будући културни лидери, ова установа је најавила спремност у преоријентацији програма у погледу отварања ка новој публици и младима као креаторима садржаја. Тако су представљњни програми у области уметничке музике , визуелних уметности, филмске уметности , само почетне назнаке концепта фестивала који припремамо за новембар 2016. године када је Коларац домаћин партнерским организацијама.

У циљу веће видљивости поменутих активности, а у складу са укупним програмом „TAKE OVER“ Савет младих Коларца је постигао следеће вредности које су истовремено развојни потенцијал институције:

- Остварена значајна комуникација путем друштвених мрежа како би се остварио снажнији утицај на интересне групе предвиђене овим европским пројектом.

- Oстварена потпуна имплементација промотивне кампање на друштвеним мрежама и у медијима и успостављен препознаљив визуелни идентитетпројекта

- Oрганизовано је више од 20 програма, кроз презентације и промоције пројекта на два поља. Прво је усмерена на стручну јавност и потенцијалне партнере у Србији ( презентације пројекта у Београду и у Новом Саду и сарадња са Факултетом организационих наука у Београду, Факултетом драмских уметности, Факултетом ликовних уметности, SAEInstitute,КЦ ''Град'', Британски Савет у Београду).Друго, окренутост ка широј јавности и публици, кроз конкретне програме који су се представили у простору Коларца .

- Представници Савета младих су били у Единбургу где су учествовали на састанцима и радионицама са осталим партнерима у оквиру Единбуршког фестивала ( август 2016.).

- Сарадња са запосленима на Коларцу и подстицање тимског рада у креирању нових садржаја, остварено је кроз редовне радне састанке тимова,  радионице, мотивациона предавања, презентације о значају креирања идеја и неодустајању од жељених циљева, до представљања појединаца и организација који су представници успешних уметничких пракси.

- Формиране су програмске групе ТО Савета младих, према интересовањима и знањима, са конкретним задацима у даљој реализацији програма и то:музичка, едукативна, филмска и визуелна. Чланови ТО Савета младих су: Милош Јовановић, Ђорђе Мојсиловић, Стефан Јовчић, Александра Милановић, Дуња Бабовић, Нина Џувер, Николина Младеновић,Милан Ђорђевић , Марио Перовић, Надица Перовић, Олга Ђурић.

Поред програмских, сви чланови Савета младих определили су се и за неку од оперативних група (медијкса, техника, логистика, ТО видео продукција).

Коларац тим - менторска подршка Савету младих : Вирџинија Ђековић , Андрија Стојановић, Мирјана Лазаревић, Ана Вукмановић, Дејан Веселинов.

Сви програми су подразумевали уводну презентацију о ТАКЕ ОВЕР пројекту , циљевима и активностима које имамо намеру да развијамо.

Добродошли на Коларац – TAKE OVER фестивал у новембру 2016.

Пратите нас путем facebook странице kolaractakeover, youtube или на инстраграм профилу takeoverserbia.

17._11._20016._PROGRAM_TAKE_OVER.jpg

 18._11._2016._TAKE_OVER_PROGRAM.jpg19.11.2016._TAKE_OVER_PROGRAM.jpg20.11._2016._TAKE_OVER.jpg